Jakość powietrza
Stopień jakości powietrza Dobra
Legenda
  Bardzo dobra
  Dobra
  Umiarkowana
  Brak danych
  Dostateczna
  Zła
  Bardzo zła
tabelka scrollowana
Czujniki GIOŚ NO2 CO O3 SO2
ul. Sienkiewicza   7.4   379.53   59.27   3.42
PM2.5 PM10
ul. Sienkiewicza   -   42.59
Czujniki o mniejszej dokładności:
Kamieniec   27.61   39.32
Józefa Piłsudskiego   18.63   24.2
Tytusa Chałubińskiego   17.65   22.75
Zofii i Witolda Paryskich   25.89   37.26
Kuźnice   -   -
Gronik   26.14   37.1
Szkoła Podstawowa w Kościelisku   29.51   42.63
Wszystkie odczyty podawane są w µg/m3
Partner: Partner
Czw. 24.06 02:00
Słonecznie
17° / 19° bezchmurnie
Pt. 14:00
Deszczowo
21°
Sob. 14:00
Deszczowo
18°
Nd. 14:00
Deszczowo
21°
Pon. 14:00
Zachmurzenie
26°

Trwają rezerwacje na Restaurant Week

Trwają rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week. Festiwalowe trzydaniowe menu skomponowane specjalnie na tę okazję, to jedyne 59 zł (-10 zł z BLIK) za osobę. Wystarczy odwiedzić stronę www.RestaurantWeek.pl i dokonać rezerwacji. Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca. Najlepsze stoliki szybko znikają więc polecamy się spieszyć! Wiosenna edycja Restaurant Week to przede wszystkim wielkie święto powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są bestsellerowe dania topowych Chefów. Poniżej podpowiadamy, jakie restauracje zadebiutują podczas tej edycji na Podhalu! Nie czekaj, rezerwuj i #IDŹ! na Festiwal!

GÓRNA STACJA - HOTEL AQUARION

Jednym z naszych odkryć jest zlokalizowana niemal w samym sercu Podhala, w Hotelu Aquarion, restauracja Górna Stacja. Chef Kuchni serwuje dania kuchni europejskiej z regionalnymi akcentami. W festiwalowym menu, w wersji mięsnej znajdziemy m.in. polędwiczkę wieprzową z kaszanką, jabłkiem, grasicą cielęcą, prosciutto, foie gras i wiśnią. Danie główne w opcji #wege to hałuski ziemniaczane, ze szpinakiem, grzybami, pomidorami, pietruszką i palonym masłem. Na deser biszkopt z maliną i dziką różą.

VINCITORE RISTORANTE PIZZA NAPOLETANA

Kolejna propozycja to klimatyczna restauracja zlokalizowana w jednej z najpiękniejszych kamienic w sercu Nowotarskiego Rynku w Towym Targu. Vicitore zrodziła się z zamiłowania do bardzo dobrej włoskiej kuchni, pasji do smaku oraz rodzinnej, ciepłej atmosfery. Dla podróżników, którzy odwiedzili już Włochy, wizyta w tej restauracji będzie pięknym wspomnieniem. W tym miejscu możemy spodziewać się prawdziwej uczty dla podniebienia. Dania przygotowywane przez Chefa Kuchni zachwycą nawet najbardziej wymagających Gości. Podczas Festiwalu na naszych talerzach znajdziemy m.in. kotlet jagnięcy z polentą karmelizowaną marchewką i szparagami.Więcej nie zdradzamy - rezerwujcie!

KOSZYSTA - HOTEL TATRA

Warto również zastanowić się nad wyborem tego miejsca. Restauracja Koszysta (w Hotelu Tatra ***) zlokalizowana jest na Cyrhli, skąd rozpościerają się piękne widoki na Zakopane oraz panoramę Tatr. Świeże lokalne produkty w połączeniu z międzynarodową kuchnią sprawiają, że kulinarna podróż po Podhalu zostanie zapamiętana na długo. Na talerzach znajdziemy takie pyszności jak kurczak w sosie hoisin podany z gołąbkiem, ryżem basmati, zielonym groszkiem, dymką oraz groszkiem cukrowym. Na deser piklowane truskawki z waniliowym mascarpone i bezą oraz lodami śmietankowymi. Nie przegapcie takiej szansy i koniecznie sprawdźcie festiwalowe menu tej restauracji!

Nie czekaj! #IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej

(APM)