Restaurant Week - wizyta ambasadorki w Casa Mia
W naszym mieście trwa festiwal najlepszych restauracji Restaurant Week, objęty Patronatem Honorowym Burmistrza Miasta Zakopane. Jest to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. Jego ambasadorką już po raz drugi została wiceburmistrz Agnieszka Nowak-Gąsienica. W tej roli, wraz z Mężem, odwiedziła restaurację Casa Mia, która zajęła I miejsce w Plebiscycie Gości poprzedniej edycji Restaurant Week na Podhalu.
Pyszne potrawy gościom serwował Szef Kuchni Piotr Zduniak. Restauracja zachwyciła nie tylko wspaniałymi połączeniami ciekawych smaków, ale także przytulną atmosferą oraz miłą i profesjonalną obsługą. W festiwalowym menu znalazły się:
- Zupa krem z fenkuła z podwędzanym tatarem z pstrąga tęczowego z Bio hodowli w Zielenicy
- Comber z królika i krokiecik w panko z królika
- Brownie z dodatkiem białej czekolady, mascarpone z marakują i lodów ze słonego karmelu.
- To moja pierwsza wizyta w Casa Mia. Wśród zgiełku Krupówek, to wyjątkowe miejsce, w którym można odpocząć i dać się oczarować pysznej i zjawiskowej kuchni. Można tu poczuć się jednocześnie beztrosko i swobodnie jak w domu oraz wykwintnie i ekscytująco jak podczas dalekiej podróży. Ideą Restaurant Week jest właśnie możliwość odkrywania takich miejsc, których istnienia nawet się nie spodziewamy i promocja sztuki kulinarnej na najwyższym poziomie. Bardzo się cieszę, że mogę włączyć się w tę akację i gorąco zachęcam do uczestnictwa w Festiwalu, głosowania na najsmaczniejsze dania i najlepsze restauracje, a także na co dzień do korzystania z ich niezwykłej oferty – dzieliła się wrażeniami po wizycie w Casa Mia Agnieszka Nowak-Gąsienica.
Zakopane jest naprawdę wyjątkowy miejscem, w którym tradycyjna kuchnia regionalna łączy się z wpływami kuchni z całego świata, a wybór różnych restauracji i menu jest bardzo szeroki. Warto więc wędrować kulinarnym zakopiańskim szlakiem, do czego wspaniałą zachętą, zarówno dla mieszkańców, jak i turystów, jest właśnie Restaurant Week.
W tej edycji Festiwalu udział bierze 14 restauracji z Podhala:
Zakopane: Bubuja, Casa Mia, Dworzec Stacja Mienso, Restauracja Grand Kasprowy, Góralska Tradycja, STRH, Villa Toscana
Kościelisko: Kiyrnicka by Saguła, Karczma Polany
Bukowina Tatrzańska: Schronisko Smaków Magda Gessler
Białka Tatrzańska: Restauracja Novobilski
Murzasichle: Restauracja Krajobrazy
Nowy Targ: Absynt, Villa Toscana
Edycja odbywa się pod hasłem #SzanujJedzenie i promuje filozofię zero-waste.
Zapraszamy i smacznego!
(AKS)