Jakość powietrza
Stopień jakości powietrza Dobra
Legenda
  Bardzo dobra
  Dobra
  Umiarkowana
  Brak danych
  Dostateczna
  Zła
  Bardzo zła
tabelka scrollowana
Czujniki GIOŚ NO2 CO O3 SO2
ul. Sienkiewicza   2.33   0   100.15   0
- - - - PM2.5 PM10 - - - - - - - -
ul. Sienkiewicza   -   2.87
Czujniki o mniejszej dokładności:
Kamieniec   0.17   0.25
Józefa Piłsudskiego   0.22   0.38
Tytusa Chałubińskiego   0.29   0.39
Zofii i Witolda Paryskich   -   -
Kuźnice   0.55   0.76
Szkoła Podstawowa w Kościelisku   5.67   7.07
Wszystkie odczyty podawane są w µg/m3
Partner: airly
Pt. 29.03 13:00
Zachmurzenie
13° / 7° zachmurzenie małe
Sob. 13:00
Zachmurzenie
16°
Nd. 14:00
Zachmurzenie
16°
Pon. 14:00
Zachmurzenie
16°
Wt. 14:00
Zachmurzenie
Śr. 11:00
Deszczowo
Zdjęcie promujące Zakopane

Spotkanie kulinarne z Sylwestrem Lisem

W ramach Dni Zakopanego 5 czerwca odbyło się kulinarne spotkanie z Sylwestrem Lisem. Podczas warsztatów przybyli Goście mogli dowiedzieć się, jak przygotować oscypka na kilka sposobów - w tym oscypka zdekonstruowanego, gicz jagnięcą z musaką oraz pstrąga z warzywami. 

Spotkanie odbyło się w odnowionych wnętrzach restauracji "Sofa i Lis". Gospodarz miejsca - Sylwester Lis  zaprezentował w jaki sposób przygotować tradycyjne dania kuchni góralskiej, ale podać je w nowoczesny sposób. Przybyli mieli okazję do spróbowania przysmaków, które wyszły spod ręki Mistrza, a na koniec każdy mógł zabrać ze sobą książeczkę z przepisami do domu.


Sylwester Lis o sobie: "Wychowałem się na wsi wśród natury. Znam doskonale prawdziwy smak pomidorów prosto z „krzaka” czy jabłek lub czereśni zerwanych z drzewa. Te doświadczenia mają wielki wpływ na moją edukację kulinarną. Przez cały okres mojej kariery kucharza, naturalność w kuchni była moją myślą przewodnią. Tak jest do dzisiaj…"