Jakość powietrza
Stopień jakości powietrza Bardzo dobra
Legenda
  Bardzo dobra
  Dobra
  Umiarkowana
  Brak danych
  Dostateczna
  Zła
  Bardzo zła
tabelka scrollowana
Czujniki GIOŚ NO2 CO O3 SO2
ul. Sienkiewicza   -   -   -   -
- - - - PM2.5 PM10 - - - - - - - -
ul. Sienkiewicza   -   -
Czujniki o mniejszej dokładności:
Kamieniec   49.72   61.63
Józefa Piłsudskiego   4.09   5.33
Tytusa Chałubińskiego   1.41   1.65
Kuźnice   0   0
Szkoła Podstawowa w Kościelisku   3.66   4.25
Wszystkie odczyty podawane są w µg/m3
Partner: airly
Wt. 02.12 07:00
Zachmurzenie
-1° / -0° zachmurzenie umiarkowane
Śr. 13:00
Zachmurzenie
Czw. 13:00
Zachmurzenie
Pt. 13:00
Zachmurzenie
Sob. 13:00
Zachmurzenie
Nd. 04:00
Zachmurzenie
Zdjęcie promujące Zakopane

SMAKI POLSKIPOD GIEWONTEM – FESTIWAL „POLSKA OD KUCHNI” W ZAKOPANEM PEŁEN ATRAKCJI I DOBREJENERGII

Zakopiańska odsłona Festiwalu „Polska od Kuchni” była prawdziwym świętem smaków, tradycji i wspólnej zabawy. Dolna Rówień Krupowa zamieniła się w wielkie piknikowe miasteczko, w którym mieszkańcy i turyści mogli poczuć wyjątkową atmosferę wydarzenia.

Na odwiedzających czekały liczne atrakcje – od stoisk pełnych regionalnych przysmaków przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich, po warsztaty kulinarne, pokazy gotowania i degustacje, które nie tylko kusiły zapachem, ale także inspirowały do odkrywania nowych smaków polskiej kuchni. Każde stoisko było małą opowieścią o tradycji i gościnności, a kreatywność gospodyń i gospodarzy udowodniła, że polska kuchnia nieustannie zaskakuje.

W programie nie zabrakło także emocjonujących konkursów. Szczególne zainteresowanie wzbudził kulinarny pojedynek „Zagrodowy w kuchni”, którego bohaterem był Kurczak Zagrodowy w wielu oryginalnych odsłonach – od klasycznych receptur po nowoczesne interpretacje. Ogromnym powodzeniem cieszyły się również wybory Miss Wdzięku, podczas których najważniejsze były nie uroda, ale osobowość, charyzma i uśmiech.

Atmosfera całego wydarzenia sprzyjała integracji – jedni smakowali lokalnych specjałów, inni podziwiali występy artystyczne, a jeszcze inni aktywnie uczestniczyli w warsztatach i rozmowach z kucharzami.

Tegoroczna edycja Festiwalu „Polska od Kuchni” potwierdziła, że Zakopane to nie tylko stolica polskich gór, ale i doskonała przestrzeń do świętowania bogactwa kulinarnego dziedzictwa naszego kraju. Była to radosna, rodzinna zabawa w której każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom – to Wasza obecność sprawiła, że atmosfera była tak wyjątkowa. Festiwal „Polska od Kuchni” rusza w dalszą podróż po Polsce, jej ostatnim przystankiem będzie Łowicz.